Dovneværk årgang 1950

Dovnekunst årgang 1950

H 15 cm
Da jeg kun var 3 år i 1950 må jeg ærligt erkende at det ikke er mig der har lavet denne smukke skulptur. Men den har inspireret mig meget, for “Den nøgne dame i træet”  har altid stået i mine forældres skønne sommerhus 2. række fra stranden mellem Tisvilde og Holløse. Her voksende mine to søstre og jeg op i sol, vand og leg på stranden. Og når vejret ikke var til badning gik vi lange ture langs stranden og fandt sjove sten og ting, som blev slæbt med hjem. Efter en god storm var der altid strandet spændende ting – og dermed chance for god fangst!

“Den nøgne dame i træet” er lavet af min fars gode ven og kollega skuespilleren og filminstruktøren Carl Ottosen. Han hjalp mine forældre med at bygge sommerhuset og i en badepause fandt han damen og træet på stranden. Bundpladen tog han fra byggematerialerne og det viste sig senere at et bræt der skulle ha’ været vindueskarm var for kort…!

 

Carl Ottosen

Firekløverhuset Mak
Sommerhuset fik navnet “Firkløverhuset Mak”.
Dels fordi huset havde været flygtningebarak på Kløvermarken, Amager, og fordi
de 4 kløverblade, der var lavet af hestesko, repræsenterede min mor, far, storesøster og mig.
Da min lillesøster kom til, forsynede min far 4-kløveren med en stilk i form af ½ hestesko.
Og “Mak” var min fars korte navn , for han var døbt Rogert Camillo Miskow Makwarth.

Mine forældre købte i 1949 et stykke bark mark i 2. række fra stranden. Her blev "Firkløverhuset Mak" samlet og sat op og bondens søn og køer blev vores legekammerater.
Mine forældre købte i 1949 et stykke bar mark i 2. række fra stranden. Her blev “Firkløverhuset Mak” placeret og bondens søn og køer blev vores legekammerater. Jeg har bare herlige barndomsminder fra vores sommerhus med gammeldags lokum, isskab, solnedgange over Hesselø, historielæsning ved petroleumslampens skær og landbrød med et tykt lag smør og puddersukker….!
Efter 2. verdenskrig husede Danmark 240.000 flygtninge - primært kvinder og børn fra Østyskland. Flygtningelejren Kløvermarken på Amager åbnede den 28. november 1945 og lukkede i 1947.  Dog blev enkelte flygtninge boede til 1949.  I 1946 husede lejren 17.798 flygtninge. Da lejren lukkede blev barakkerne solgt billigt til folk der selv skulle adskille og fjerne elementerne, som barakkerne bestod af. På trods af at min far ikke var gør-det-selv mand, købte han en af de mange barakker, og med gode venners hjælp blev den til vores dejlige hyggelige sommerhus.
Efter 2. verdenskrig husede Danmark 240.000 flygtninge – primært kvinder og børn fra Østyskland. Flygtningelejren Kløvermarken på Amager åbnede den 28. november 1945 og lukkede i 1947. Dog blev enkelte flygtninge boede til 1949. I 1946 husede lejren 17.798 flygtninge. Da lejren lukkede blev barakkerne solgt billigt til folk der selv skulle adskille og fjerne elementerne, som barakkerne bestod af. På trods af at min far ikke var gør-det-selv mand, købte han en af de mange barakker, og med gode venners hjælp blev den til vores dejlige hyggelige sommerhus.