Mønpigen

Pigen fra Møn

H 150 cm
Denne dovne skulptur hedder “Mønpigen” fordi hendes unikke krop blev fundet i vandet nedenfor
Møns Klit. Og det fremgår tydeligt at det er en pige, hvis man ser ordentligt efter!
Pigens hoved blev først fundet 24 år senere, hvor det af skiftende tidevand, storme og strøm var blevet ført helt op omkring Nordsjællands kyst og ind i Roskilde Fjord.  Se hele historien herunder….:

I efteråret 2015 fik Mønpigen øjne og kort efter fik vi et tungt snefald der gav hende en smuk hvid paryk.
I efteråret 2015 fik Mønpigen øjne og kort efter fik vi et tungt snefald der gav hende en smuk hvid paryk.
Mønpigen set fra siden....
Mønpigen set fra siden….
Mønpigens hoved blev først fundet 24 år efter at hendes krop blev fundet og hjembragt fra Møns Kint. Nemlig i 2014 helt oppe i Nordsjælland på stranden mellem Lynæs og Sølager.
Mønpigens hoved blev først fundet 24 år efter at hendes krop blev fundet og hjembragt fra Møns Kint.
Nemlig i 2014 helt oppe i Roskilde Fjord på stranden mellem Lynæs og Sølager.
Mønpigens krop blev observeret af min kone Eva i vandkanten nedenfor Møns Klint. Det var på en familietur til dette unikke sted helt tilbage i 1990.  Den 70 cm lange træklumpede krop var naturligvis gennemvædet og tung som et ondt år. Men min kære ægtefælle insisterede på at den skulle med hjem og anvendes til et-eller-andet dekorativt! Så vores søn og jeg måtte bjærge den tunge hoved-, arm- og benløse krop og skiftevis slæbe den op af den stejle trappe med uendelige mange trin. Træklumpen blev lagt til tørre i et udhus og først 25 år senere anvendt til Mønpigen.
Mønpigens krop blev observeret af min kone Eva i vandkanten nedenfor Møns Klint. Det var på en familietur tilbage i 1990 til dette spændende udflugtsmål.
Den 70 cm lange træklumpede krop var naturligvis gennemvædet og tung som et ondt år. Men min kære ægtefælle insisterede på at den skulle reddes og med hjem for at anvendes til et-eller-andet dekorativt! Så vores søn og jeg måtte bjærge den tunge hoved-, arm- og benløse krop og skiftevis slæbe den op af den stejle trappe (den med uendelige mange forpustende trin).
Træklumpen blev lagt til tørre i et udhus og først 25 år senere anvendt til Mønpigen.

helt tilbage i 1990

helt tilbage i 1990

Mønpigens sokkel er en halv svælle der er fundet i vandkanten i Sølager.
Mønpigens sokkel er en halv svælle der er fundet i vandkanten i Sølager.